Greece

Η Ελλάδα τράβηξε το αφτί του Στόλτενμπεργκ για τη Λιβύη: «Δεν εκφράζεις τη Συμμαχία»

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι η Συμμαχία είναι έτοιμη να υποστηρίξει ένοπλα τους φιλότουρκους τζιχαντιστές στη Λιβύη, πολύ κάθετα δήλωσε:

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δεσμεύεται απόλυτα από τις κοινές θέσεις της Συμμαχίας, οι οποίες ως γνωστόν υιοθετούνται με ομοφωνία.

»Το περιεχόμενο της πρόσφατης συνέντευξής του σε ιταλική εφημερίδα, όπως αυτό αποτυπώθηκε, προφανώς δεν εκφράζει τις θέσεις της Συμμαχίας.

»Η Ελλάδα έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επισημάνσεις μέσω της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της στο ΝΑΤΟ και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα δεν απεδόθησαν ορθώς».

Δηλαδή, όχι μόνο του τραβήξαμε το αφτί του αμετροεπή φιλότουρκου Στόλτενμπεργκ, αλλά από τον πόνο τσίριξε και άρχισε τα… «δεν απεδόθησαν ορθώς».

Τι δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ
Εχθές Πέμπτη ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε αυθαίρετα ότι το ΝΑΤΟ προτίθεται να υποστηρίξει την ισλαμική κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Φαγιέζ αλ Σαράτζ στην Τρίπολη της Λιβύης, η οποία αποτελεί βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και ο «στρατός» της αποτελείται από τζιχαντιστές.

«Υπάρχει εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, στο οποίο πρέπει να συμμορφωθούν όλες οι πλευρές.

»Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπουν στην ίδια εξίσωση ο (Χαλίφα) Χαφτάρ και η κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σάρατζ, η μοναδική αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ.

»Γι’ αυτό τον λόγο, το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στην ιταλική La Repubblica, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Συμμαχία έχει 30 εταίρους, οι οποίοι σε πολλά θέματα έχουν διαφορετικές θέσεις.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Τουρκία παραμένει ένας σημαντικός σύμμαχος.

Υπενθυμίζεται ότι η Λιβύη εξακολουθεί να ταλανίζεται από την εμφύλια σύρραξη μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της νόμιμα εκλεγμένης Βουλής, δηλαδή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) υπό τον στρατάρχη Χαφτάρ και των τζιχαντιστικών πολιτοφυλακών που υποστηρίζουν το ισλαμικό καθεστώς υπό τον φιλότουρκο (και τουρκικής καταγωγής) «πρωθυπουργό» Σάρατζ.

Τουρκικές δυνάμεις παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ και επιχειρούν παράνομα εδώ και αρκετούς μήνες στη Λιβύη, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ισλαμικό καθεστώς, το οποίο αν και αναγνωρισμένο ως κυβέρνηση από τα Ηνωμένα Έθνη δεν έλαβε ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ και η Βουλή υποστηρίζονται από τη Γαλλία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Οι ισλαμιστές υποστηρίζονται από την Ιταλία, την Τουρκία, το Κατάρ και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είναι γνωστός ανόητος, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι αυτός ο ανόητος θα έφτανε να μιλήσει εξ ονόματος της συμμαχίας υπέρ τζιχαντιστών.

Είναι ώρα αυτός ο διακοσμητικός να φεύγει. Προσβάλλει τη Συμμαχία και τον δυτικό πολιτισμό.

Football news:

Ex-city defender Onuoha: I never felt safe in the US. If the police don't like it, you can lose your life
Barcelona wants to bring back 19-year-old Manchester City defender Garcia. The English are not going to let him go
Gianni Infantino: We must all say no to racism and violence. In any form
Barcelona for 4.5 million euros will buy 70% of the rights to 19-year-old forward Sao Paulo Maya
Martin Ødegaard: Sociedad wants to get into the Champions League is a dream. It's hard to fight Real Madrid and Barca, but we can fight the rest
Newcastle midfielder Longstaff is close to a move to Udinese. His salary will increase by more than 30 times
Milan defender Duarte was injured. This is the second injury at the club after resuming training