Netherlands

VS ontzeggen Huawei toegang tot Amerikaanse technologie

De Amerikaanse regering neemt maatregelen om te voorkomen dat het Chinese technologieconcern Huawei chips kan kopen waarin bepaalde Amerikaanse software of technologie is verwerkt. Dit heeft het Amerikaanse ministerie van Handel bekendgemaakt.

Huawei ligt vanuit Washington al langer onder vuur omdat het nauwe banden zou hebben met de Chinese regering en volgens de Amerikanen door Peking wordt gebruikt om te spioneren. Door de nieuwe stap tegen Huawei kunnen de Amerikaans-Chinese handelsspanningen verder oplaaien. Huawei waarschuwde eerder al dat Peking met een vergelding zou komen als de Amerikanen het bedrijf verder de pas zouden afsnijden.

Waarschijnlijk komt de nieuwe ingreep hard aan bij de Chinezen. Huawei heeft als maker van onder andere mobiele telefoons en netwerkapparatuur juist toegang tot chips nodig. De VS plaatsten Huawei vorig jaar al op een zwarte lijst. Maar het lukte het concern toch nog steeds om Amerikaanse software en technologie te gebruiken.

Nu worden de regels aangescherpt, waardoor Huawei opeens allemaal extra vergunningen van Washington nodig heeft. Wel mogen Amerikaanse bedrijven, die veel gebruikmaken van Huawei-apparatuur, nog tot in augustus zakendoen met het Chinese bedrijf. Een regeling die dat tijdelijk mogelijk maakt heeft de Amerikaanse regering naar eigen zeggen voor de laatste keer verlengd.

Football news:

Ik ben blij dat ik in 2017 niet naar Barca ben verhuisd. Ik ben gelukkig bij PSG
De vrouw van een Serviër uit galaxy vroeg om het neerschieten van relschoppers
Mourinho bekritiseerde Ronaldo: Cristiano huilde bijna in de pauze
Giorgio Chiellini: Ik heb Juve twee keer bijna verlaten: naar Real Madrid in 2010 en naar Manchester City in 2011
PSG verkoopt geen sterren, ze kopen ze
Enrique op de finale van de Champions League 2015: vertelde het team: het ergste wat kan gebeuren is om een Juve speler in een wedstrijd tegen Barca
Gladbach laat zien hoe de concepten van Cruyff en Guardiola kunnen worden toegepast